KuGr2019

 

Tinteling brengt internationale installatiekunst naar domein ’t Speelhof

In het kader van het Trudojaar organiseert kunstvereniging Kunst Groen vzw een kunstproject in de groene long van Sint-Truiden. 25 lokale, nationale en internationale kunstenaars plaatsen installatiekunst in situ in domein ‘ t Speelhof. Gebaseerd op het werk, het leven of de visie van de Heilige Trudo gaan ze aan de slag met de mooie groene ruimte.  
Met het project ‘Tinteling’ wil de vereniging actuele kunst in groene publieke ruimtes promoten en de bezoekers aanzetten tot kunstbeleving.

Daarnaast zullen er in het domein ook een aantal nevenevenementen worden georganiseerd die later op het jaar plaatsvinden. Zo zijn er workshops met FedAsil gepland in samenwerking met de Soroptimist Sint-Truiden, een kunstproject met de bewoners van WIRIC vzw, expo’ s van onder andere Renovat en Kantelink en  een toonmoment van Academie Haspengouw. Bovendien zal er de mogelijkheid zijn om samen met enkele kunstenaars het parcours af te wandelen en daarna lekker te brunchen in de Afspanning, georganiseerd door het Davidsfonds Brustem.

‘Kunst-Groen vzw wil verbinden en bruggen bouwen, iets wat in deze tijden van polarisatie meer dan nodig is. Het samenwerkingsverband met diverse verenigingen en Fedasil is hiervan een goed voorbeeld. Net zoals de Trudostad vroeger Bedevaarders samenbracht rond één geloof, zo wil Kunst-Groen vzw hedendaagse pelgrims samenbrengen rond ‘kunst en natuur’.

Deelnemers

Alter & Ego (BE)
Paul Caron (NL)
Zjuul Devens (BE)
Frank Delbeke (BE)
Lieve Devriendt (BE)
Patrik De Wolf (BE)
Dion (BE)
Jaak Geerits (BE)
Jos Herck (BE)
Philippe Hoornaert (BE)
Raymond Langohr (BE)
Janna Navis (NL)
Ans Repkes (NL)
Tim Roosen (BE)
Raf Roefflaer (BE)
Magina Sioulants (BE)
Jean Spiroux-Mathieu (BE)
Greet Theunkens (BE)
Steven Vandervelpen (BE)
Stefaan Vanlangendonck (BE)
Jan Willms (NL)

Van 27 april tot 24 november 2019
Domein ’t Speelhof | Speelhoflaan 5 – 3800 Sint-Truiden
Vrij en gratis toegankelijk
Meer info: www.kunstgroen.be
Facebook: KUNST GROEN vzw